Videomarketing

Video is nog steeds hotter dan hot! Het is 't meest verhalende middel dat je in kunt zetten in je communicatie. Als je het goed doet, raak je je kijkers direct. Wij zorgen samen met jou dat video bijdraagt aan je marketingdoelstellingen en waarde toevoegt voor je doelgroep.

Soorten video
Bij LBL weten we hoe we met video waarde toevoegen aan je communicatie en merkzichtbaarheid. We helpen je met je briefing. Die start met het helder krijgen van het doel voor video. Is dat bijvoorbeeld branding, informeren, helpen, leads verzamelen of inspireren? We denken mee via welke onderwerpen we de boodschap het beste kunnen overbrengen. Ook adviseren we welk soort video hier het beste bij past, zoals een instructievideo (how-to), sfeervideo, portret of animatie. Kortom, van creatief idee tot uitvoering, onze regisseurs en cameramensen maken video op maat – én in elk gewenst formaat. Staand, square of 16:9? You name it. 

De voordelen van video
Een belangrijk voordeel van het gebruik van video is natuurlijk het kunnen overbrengen van emoties. Maar dat is lang niet het enige. Video is ontzettend toegankelijk. Mensen zijn veel sneller bereid om video’s te bekijken dan om bijvoorbeeld een tekst te lezen. Daarnaast wordt het overbrengen van een complexe boodschap door middel van video makkelijker. Ook wordt je vindbaarheid vergroot door het gebruik van video, omdat zoekmachines zoeken op video’s. Bovendien vinden we het allemaal leuk om video’s te delen op social media. Als je het slim aanpakt, kun je dus superveel mensen bereiken met video.

Zet geen video in omdat iedereen het doet
Video is geen middel op zich. Zet geen video in, omdat anderen dit ook doen of omdat het goed zou zijn voor je SEO. Denk vanuit je eigen doelstellingen en merk na voor welk inhoudelijk doel je video in wilt zetten en via welke kanalen. Ga het daarna pas doen. Anders kun je de plank compleet misslaan. Net als bij andere vormen van content, moet het er bij video vooral om gaan dat je je beoogde doelgroep ook werkelijk bereikt en hen iets waardevols biedt. En dat de inzet van video bijdraagt aan je marketingdoelstellingen natuurlijk.

Bij LBL kunnen we een geschikte video voor je doel bedenken. En we kunnen je video via de juiste kanalen onder de aandacht brengen van jouw doelgroep. Je hebt ten slotte niets aan een mooie video als die je doelgroep niet bereikt.

Bekijk hierrr onze video’s voor inspiratie