Lobke Heisen
5-09-2019

Podcast-serie rond levensvragen

Radboud Centrum Sociale Wetenschappen bestaat vijf jaar en samen bedachten we een mooie vertelvorm om daar aandacht aan te besteden. We maakten vijf inspirerende podcasts over vragen die ons allemaal wel eens bezighouden. Hoe weet je bijvoorbeeld wie je bent? En hoe word je een wereldverbeteraar?

In elke podcast volgen we de zoektocht rond een aansprekend thema. Een RadboudCSW-er met vragen gaat in gesprek met een deskundige vakgenoot die – hopelijk – antwoorden heeft. Dat leidt tot boeiende en vaak ook geanimeerde gesprekken, want niet altijd is een pasklaar antwoord mogelijk. Elk individu is anders en het leven blijft een proces van (bij)leren. De open – en vaak persoonlijke – gesprekken inspireren en zetten je als luisteraar aan tot nadenken over je eigen rol in de maatschappij.

Zeker luisteren dus!

co-productie

De productie van deze serie was in nauwe samenwerking tussen LBL en Merel van Ommen, communicatieadviseur bij RadboudCSW. Samen hebben we de topics bepaald en gefinetuned, rond vijf thema’s die aansluiten bij ‘een leven lang leren’ en het aanbod aan opleidingen van RadboudCSW. Merel heeft alle RadboudCSW-ers en deskundigen voor de gesprekken geregeld. De opnames heeft mijn collega Harro Brouwer gedaan in de geluidsstudio van de Radboud Universiteit met de apparatuur van LBL. De reflectieve intro’s en outro’s zijn ingesproken door Nura Rutten, Programme Coordinator Advanced Master International Development (AMID), RadboudCSW. De herkenbare tune is ingespeeld door Barbara van Ginneken, Internationalisation Officer RITHA.World, RadboudCSW.

 

Meer weten over podcasts? Lees hier verder.

Meer nieuws
5-08-2019

100% Leven. Daar zit muziek in!

Dit jaar heeft Bartiméus, de grootste organisatie voor visueel beperkten in Nederland, zijn huisstijl en propositie aangepast. De nieuwe slogan is kort en krachtig: 100% Leven. Het idee erachter? Het gaat niet om hoeveel procent je ziet, het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus wil blinden en slechtzienden helpen het maximale uit het leven te halen.

lees meer
18-06-2019

Banner & beeldmerk jubileum NautaDutilh

Misschien heb je hem al gezien, de banner op het pand van NautaDutilh aan de Zuid-As? Met trots prijkt daar de slogan ‘295 years of Adaptive Thinking’.

 

lees meer
6-06-2019

Wij gaan verhuizen!

Op 1 september verhuist LBL naar de Jansbuitensingel 23 in Arnhem. Voor het eerst werken we dan met alle 39 collega’s samen op één locatie!

 

lees meer