Willem Vierdag
5-06-2019

Karin Kemperman is onze nieuwe algemeen directeur

1 mei startte Karin Kemperman (38) bij ons als algemeen directeur. Samen met creatief directeuren Lobke Heisen en Jiska Neve neemt zij de dagelijkse leiding van LBL op zich.

Versterking op bedrijfsvoering

De groei die we hebben doorgemaakt door en na de fusie, vraagt om een versterking op bedrijfsvoering. Om iemand die hier de volle aandacht aan kan geven. En dat kan Karin absoluut met haar sterke helikopterview en scherpe inzichten. Ze heeft al bewezen dat ze enorme waarde toevoegt aan het optimaliseren van onze bedrijfsvoering en het bewaken van de te varen koers van LBL. Karin heeft me écht overdonderd met haar kennis en kunde het afgelopen jaar.

Voor Hans Peters en mij is het als eigenaren een bijzondere stap in onze carrière om een zelfstandig opererende directie op te zetten en op een andere manier met ons vak bezig te zijn. Wij kunnen ons nu meer richten op de bedrijfsstrategie in een continu ontwikkelende markt. Het is voor LBL een volgende stap naar een nog meer volwassen en compleet mediabedrijf. Karin zal zich met name focussen op de optimalisering van processen rondom bedrijfsvoering en financiën, waar Lobke en Jiska de dagelijkse operatie leiden. In de samenwerking met opdrachtgevers zullen dus geen wijzigingen plaatsvinden.

Beste koers vanuit brede scope

Karin is opgeleid tot registeraccountant en werkte 12 jaar bij KPMG. Ze startte een jaar geleden bij LBL als financieel manager. Karin: “Het mooiste aan mijn werk is dat ik ondernemers en medewerkers help om inzicht te krijgen in financiën en bedrijfsvoering. Ik beleef er oprecht plezier aan om te spiegelen, tips en richting te geven en daardoor mensen en bedrijven te zien groeien. Binnen accountancy zijn zaken strak georganiseerd en daardoor rigide. Bij LBL kan ik ook mijn creatieve kant kwijt: het vinden van de beste koers voor een bedrijf vanuit een bredere scope dan alleen het financiële plaatje en de ratio.”

“Dat LBL mij nu deze geweldige kans geeft om mijn ervaring te combineren met een directierol, maakt mij ontzettend trots! Het is mijn rol om de interne organisatie verder te versterken en te zorgen dat LBL financieel gezond blijft. Daarmee ontstaat ruimte om nieuwe uitdagingen aan te gaan en LBL verder uit te bouwen naar een full service crossmediaal bedrijf met een breed pallet aan opdrachtgevers. Samen met de creatief directeuren en eigenaren ga ik deze koers verder vormgeven.”

 

 

Meer nieuws
20-05-2019

Infographics over de natuur

In elke uitgave van Staatsbosbeheer magazine is er wel een te vinden: een infographic. Waar beeld vaak illustratief is bij tekst, is een infographic twee-in-één. Het is een manier om complexe informatie lekker behapbaar te brengen. Bovendien is het een prettige afwisseling in de visuele taal van natuurfotografie en portretten.

lees meer
17-05-2019

Vanavond eten we pizza!

Vandaag is het Pizza Party Day. Nodig je vrienden uit, ga aan de slag met pizzadeeg en toppings, en geniet van de lekkerste zelfgemaakte pizza’s. Wij hebben er wat oude Hallo Jumbo’s op nageslagen voor de beste pizzarecepten.

 

lees meer
11-04-2019

Beeldschone paasfolder

Misschien was het je al opgevallen: de kerst- en paasfolder van Jumbo zagen er deze keer anders uit. Het was Jumbo’s wens om de folders, die al jarenlang door LBL gemaakt worden, in een nieuw jasje te steken. Ik vertel je alles over het beeldbeleid van de paasfolder nieuwe stijl.

lees meer