Gabriëlle Philips
20-05-2019

Infographics over de natuur

In elke uitgave van Staatsbosbeheer magazine is er wel een te vinden: een infographic. Waar beeld vaak illustratief is bij tekst, is een infographic twee-in-één. Het is een manier om complexe informatie lekker behapbaar te brengen. Bovendien is het een prettige afwisseling in de visuele taal van natuurfotografie en portretten.

Infographics passen heel goed bij de verhalen die Staatsbosbeheer vertelt en bij de informatiebehoefte van de lezers. Natuurverschijnselen, zoals het ontstaan van een landschap of het verloop van de vlucht van een kraanvogel, kun je de lezer eenvoudig uitleggen. De lezer kan in één oogopslag de informatie tot zich nemen en er een voorstelling van maken. We kiezen voor een infographic als een onderwerp niet te fotograferen is of als er veel data in een artikel zitten.

De infographics uit het magazine worden – al dan niet in aangepaste vorm – doorgeplaatst op de socialmedia-kanalen van Staatsbosbeheer. De social fans waarderen deze posts enorm, zo blijkt. Daarom vind je steeds meer infographics in de tijdlijn van de Staatsbosbeheer op Facebook, die altijd passen bij de tijd van het jaar en inhaken op bijzondere of actuele thema’s.

 

De infographics voor Staatsbosbeheer maken we in samenwerking met Pixels & Inkt.

Meer nieuws
8-04-2019

Cadeau gezocht - Toffe winkels gevonden

Er is er een jarig! Hoera! Hoera!

Het is weer zover: een jarige bij LBL. Met zo’n 40 collega’s is het bijna elke week raak. Slingers, taart en – niet vergeten! – een cadeautje. Wat dat laatste betreft zitten we goed in Arnhem. Deze prachtige, groene stad heeft echt hele leuke winkeltjes. En ik weet ze te vinden. Volg mij. 🙂

lees meer
11-03-2019

Cameraploeg in de lucht

Het is snel, licht en vliegt als een witte of zwarte streep door de lucht. Is het een vogel, een vliegtuig? Nee, het is een drone! Het perfecte apparaat om video-opnames mee te maken vanuit de lucht. Bijvoorbeeld hoog boven de bomen terwijl de zon opkomt, boven de snelweg om een auto te volgen of boven de bouwplaats om een project van ongekende hoogte te filmen. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan snel verder.

lees meer
5-02-2019

De Utrechtse Heuvelrug op met Staatsbosbeheer

Anderhalve week geleden bezochten we met boswachter Jelle Bais van Staatsbosbeheer de besneeuwde Grebbelinie, een waterlinie tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. In onderstaande video vertelt hij wat je allemaal tegenkomt tijdens het wandelen van Boswachterspad Grebbelinie. De video vind je ook op de Facebookpagina van Staatsbosbeheer.

 

lees meer