Jitske Wedman
20-05-2019

Infographics over de natuur

In elke uitgave van Staatsbosbeheer magazine is er wel een te vinden: een infographic. Waar beeld vaak illustratief is bij tekst, is een infographic twee-in-één. Het is een manier om complexe informatie lekker behapbaar te brengen. Bovendien is het een prettige afwisseling in de visuele taal van natuurfotografie en portretten.

Infographics passen heel goed bij de verhalen die Staatsbosbeheer vertelt en bij de informatiebehoefte van hun lezers. Natuurverschijnselen, zoals het ontstaan van een landschap of het verloop van de vlucht van een kraanvogel, kun de je lezer eenvoudig uitleggen. De lezer kan in één oogopslag de informatie tot zich nemen en er een voorstelling van maken. We kiezen voor een infographic als een onderwerp niet te fotograferen is of als er veel data in een artikel zitten.

De infographics uit het magazine worden – al dan niet in aangepaste vorm – doorgeplaatst op de social media van Staatsbosbeheer. De social fans waarderen deze posts enorm, zo bleek. Daarom vind je sinds kort meer infographics in de tijdlijn van de Staatsbosbeheer Facebookpagina, speciaal gemaakt voor social: passend bij de tijd van het jaar en inhakend op bijzondere of actuele thema’s.

 

De infographics voor Staatsbosbeheer maken we in samenwerking met Pixels & Inkt.

Meer nieuws
17-05-2019

Vanavond eten we pizza!

Vandaag is het Pizza Party Day. Nodig je vrienden uit, ga aan de slag met pizzadeeg en toppings, en geniet van de lekkerste zelfgemaakte pizza’s. Wij hebben er wat oude Hallo Jumbo’s op nageslagen voor de beste pizzarecepten.

 

lees meer
11-04-2019

Beeldschone paasfolder

Misschien was het je al opgevallen: de kerst- en paasfolder van Jumbo zagen er deze keer anders uit. Het was Jumbo’s wens om de folders, die al jarenlang door LBL gemaakt worden, in een nieuw jasje te steken. Ik vertel je alles over het beeldbeleid van de paasfolder nieuwe stijl.

lees meer
8-04-2019

Cadeau gezocht - Toffe winkels gevonden

Er is er een jarig! Hoera! Hoera!

Het is weer zo ver: een jarige bij LBL. Met – om en nabij – 40 collega’s is het bijna elke week raak. Slingers, taart en – niet vergeten! – een cadeautje. Wat dat laatste betreft zitten we goed in Arnhem. Deze prachtige, groene stad heeft echt hele leuke winkeltjes. En ik weet ze te vinden. Volg mij 🙂

lees meer