27-11-2015

LBL helpt SACH met campagne rond benefietconcert

Save a Child’s Heart (SACH) verzorgde op 1 februari 2016 een benefietconcert in het Amsterdams Concertgebouw. In aanloop naar dit concert ondersteunde LBL dit goede doel met het maken en publiceren van online content op de nieuwe Nederlandstalige website en Facebookpagina.

SACH is een Israëlische non-profit organisatie, die levensreddende hartoperaties bij kinderen mogelijk maakt. LBL produceert voor de website www.saveachildsheart.nl nieuwsberichten, interviews met chirurgen en vrijwilligers en verhalen over kinderen die door SACH zijn geholpen. Daarnaast plaatst LBL met regelmaat nieuwtjes over het concert, de artiesten (onder meer Ellen ten Damme, Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof) en het nieuw te bouwen ziekenhuis in Israël, waarvoor de opbrengst van het benefietconcert is bestemd.

Hoge opbrengst

De online content moet bijdragen aan de bekendheid van SACH en het werk dat de organisatie verzet. De posts op Facebook genereren traffic naar de website, waar ook de tickets voor het concert besteld konden worden. Het concert trok veel publiek en resulteerde in een donatie-opbrengst van € 100.000,- .