21-10-2019

De favoriete podcast van...

Bij LBL hebben we een heleboel enthousiaste podcast-luisteraars. Welke podcasts onze favorieten zijn? We zetten er zes voor je op een rijtje. Veel luisterplezier!

Mijn vader is een afhaalchinees

Favoriet van Anna de Wilde

“Journalist Felicia Alberding gaat op zoek naar de verhalen achter Neerlands grootste culinaire hits van buiten onze grenzen. Ze neemt ‘eten als smeermiddel van onze samenleving’ onder de loep. Is onze maag toleranter dan ons hoofd? Ik heb deze podcast geluisterd omdat ik geïnteresseerd ben in eten. Het leuke is dat het daar juist niet om gaat, maar eerder over de verschillende culturen in Nederland. We willen vaak niet met andere culturen samenleven, maar van elkaars eten zijn we niet vies.”

Duur: 3x ca. 30 minuten

Een podcast over media

Favoriet van Marieke Haafkes

“Klöpping en Pfauth praten − soms met gasten − over de laatste ontwikkelingen op het gebied van media en technologie, in de vorm van interessante gesprekken, opmerkelijke feiten en een flinke dosis humor. Van de (haat-liefdeverhouding met de) NOS tot aan het bedrijfsleven. Deze podcast laat zien dat de impact van technologie vakoverschrijdend is. Wat is de toekomst van supermarkten? Hoe financieren we journalistiek? Of: wat moet je doen als de politie bij je aanklopt omdat je met je drone in de no-flyzone gepakt bent?”

Duur: ca. 50 minuten per podcast

De Blankenberge tapes

Favoriet van Liona Munster

“Al luisterend naar De Blankenberge Tapes word je meegesleept in de prille liefde tussen Amsterdamse student Maya en haar nieuwe tinderliefde. Ondertussen vertellen twee rechercheurs over twee vrijwel identieke mysterieuze moorden. Is Maya’s vriend wel zo’n droomman? Je hoort het in de spannende ontknoping aan de Belgische kust. Het acteerwerk in deze podcast is zo goed dat ik tot het einde in de waan was te luisteren naar een waargebeurd verhaal… Freaky!”

Duur: 3x ca. 30 minuten

De Krokante Leesmap

Favoriet van Regina Zoeter

“In de Krokante Leesmap zijn Marcel van Roosmalen (columnist en schrijver), Noortje Veldhuizen (3FM-producer) en Roelof de Vries (journalist en radio-presentator) je gidsen in onze papieren jungle van kranten en tijdschriften. Wat moet je zeker lezen en wat kun je wel overslaan? Stiekem nóg leuker zijn alle zijpaadjes die de presentatoren bewandelen. Van de hak op de tak, scherpzinnig en humoristisch. Inmiddels zijn er al meer dan veertig gemaakt!”

Duur: ca. 45 minuten per podcast

Cheft

Favoriet van Lobke Heisen

“Superveel energie zit er in deze podcastserie. En de montage is te gek. Hiske bezoekt zes chefs en bevraagt ze − in rap tempo − terwijl ze een gerecht bereiden. Ook gaat ze langs bij koks op Into The Great Wide Open. Het water loopt je in de mond en de verschillende werk- en denkwijzes zijn inspirerend en leerzaam (ik deed onlangs een opleiding tot basiskok en heb hier nog wel wat nuttige info uit gehaald). En het is zeker niet alleen een tip voor mensen die graag koken. Het gaat ook over over ondernemen en de drive om te ontwikkelen.”

Duur: 8x ca. 45 minuten

Bob

Favoriet van Martine van der Deijl

“Op dit moment luister ik naar ‘Bob’. Een prachtig Vlaams liefdesverhaal over de 84-jarige Elisa die sinds een aantal jaren elke dag vertelt over haar jeugdliefde Bob. Hiervoor heeft nog nooit iemand over hem gehoord. Wie is deze man? Haar dochters schakelen de hulp in van drie radiomakers om uit te zoeken wie Bob is. Heeft hij echt bestaan of is hij een verzinsel van een oudere vrouw die realiteit en fantasie door elkaar haalt? En hoe zit het met het kindje waarvan Elisa zegt dat ze het op haar vijftiende
heeft moeten afstaan?”

Duur: 6x ca. 45 minuten

Podcasts luister je via Soundcloud, iTunes, Spotify of de podcast-app op je telefoon.

Meer nieuws
10-09-2017

Podcasts: on demand verdieping

Een podcast is feitelijk on-demand ‘praat’-radio. Niks hightechs dus, maar het on-demand karakter is wél de kracht van het […]

lees meer
20-12-2017

7 Podcasts over contentmarketing (zo blijf je bij!)

Ben jij al ‘hooked’ aan podcasts? Ze zijn ideaal om je (vak)kennis bij te spijkeren. Gewoon tijdens het […]

lees meer
3-05-2017

LBL-podcast: waarom moet je video inzetten?

Lobke Heisen gaat in gesprek met social mediastrateeg Kirsten Jassies (JustK) en creative director Robert van Wingerden (Arteffects) […]

lees meer