Anique Mangnus
5-08-2019

100% Leven. Daar zit muziek in!

Dit jaar heeft Bartiméus, de grootste organisatie voor visueel beperkten in Nederland, zijn huisstijl en propositie aangepast. De nieuwe slogan is kort en krachtig: 100% Leven. Het idee erachter? Het gaat niet om hoeveel procent je ziet, het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus wil blinden en slechtzienden helpen het maximale uit het leven te halen.

Communicatievraagstuk

De uitdaging waar Bartiméus nu voor staat, is het intern laden van de nieuwe branding en deze te vertalen naar een (nieuwe) manier van communiceren. Als pilot maakten mijn collega’s en ik – samen met de mensen en cliënten van Bartiméus – teksten en video rondom het thema ‘Technologie en innovatie’. Op basis van onze adviezen en de learnings uit deze pilot gaat de communicatieafdeling van Bartiméus de nieuwe communicatiestijl verder verfijnen en uitrollen.

De rol van technologie

Met bewondering heb ik bij Bartiméus gezien hoe technologische innovaties – soms met een kleine aanpassing – het verschil kunnen maken in het leven van mensen met een visuele beperking. Het stelt hen in staat het leven te leiden zoals zij dat willen. Zoals Bert Louissen, de hoofdrolspeler in de video die wij voor Bartiméus maakten. 100% Leven. Hij doet het. Dankzij zichzelf. Maar ook dankzij de techniek. En een beetje dankzij Bartiméus. Heel bijzonder om deze organisatie op weg te helpen bij hun streven naar een inclusieve samenleving.

play
Meer nieuws
18-06-2019

Banner & beeldmerk jubileum NautaDutilh

Misschien heb je hem al gezien, de banner op het pand van NautaDutilh aan de Zuid-As? Met trots prijkt daar de slogan ‘295 years of Adaptive Thinking’.

 

lees meer
6-06-2019

Wij gaan verhuizen!

Op 1 september verhuist LBL naar de Jansbuitensingel 23 in Arnhem. Voor het eerst werken we dan met alle 39 collega’s samen op één locatie!

 

lees meer
5-06-2019

Karin Kemperman is onze nieuwe algemeen directeur

1 mei startte Karin Kemperman (38) bij ons als algemeen directeur. Samen met creatief directeuren Lobke Heisen en Jiska Neve neemt zij de dagelijkse leiding van LBL op zich.

lees meer