Interactieve communicatie voor Kenniscentrum Sport

Het Nationaal Sportakkoord wil sport zo leuk en toegankelijk mogelijk maken voor alle Nederlanders. Het Sportakkoord is van de Rijksoverheid en partners in sport en bewegen, waaronder gemeenten, sportbonden, particuliere sportaanbieders, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Kenniscentrum Sport ondersteunde in het proces en de communicatie.
play

Creatie

In het Sportakkoord staan gemaakte afspraken over een aantal thema’s. Een paar voorbeelden:

  • Overal waar mensen sporten en bewegen, moeten de voorzieningen in orde zijn. Nederlanders sporten graag op het moment dat het hen uitkomt, maar doen dat niet uitsluitend meer bij een vereniging. Dat kan ook bij particuliere sportaanbieders of ongeorganiseerd buiten in de natuur. Het Sportakkoord versterkt verenigingen en andere aanbieders van sport en bewegen.
  • Kinderen bewegen steeds minder en hun motorische vaardigheid gaat achteruit. Daarom moet sporten en bewegen weer een vast onderdeel worden van het dagelijks leven van kinderen.
  • En: er wordt meer geïnvesteerd in een plezierig en veilig sportklimaat, want sport heeft een grote maatschappelijke waarde.

Al deze elementen komen terug in de video die LBL in opdracht van Kenniscentrum Sport maakte voor de lancering.

Als aparte opdracht maakte LBL voor Kenniscentrum Sport ook een corporate brochure en publieksjaarverslag inéén. Plus een interactieve pdf: ‘Dit doet Kenniscentrum Sport’.

Ander werk

Identity magazine BIGMAG: portret van RadboudCSW

Complete crossmediale campagne voor Jumbo zakelijk

Elis bereikt doelgroep met whitepapers en video