De Nacht van de Eusebius: multimediale herdenking

Ieder jaar wordt tijdens De Nacht van de Eusebius in de Arnhemse Eusebiuskerk de Slag om Arnhem herdacht. De rode draad van deze avond is het verhaal van ooggetuigen. Bijvoorbeeld het verhaal van ooggetuige Piet Hoefsloot, dat op een multimediale wijze aan het publiek wordt getoond. Maar eigenlijk ging deze herdenking over alle mensen die in oorlog leven of hebben geleefd, zoals Piet zelf na afloop zei.

 

Concept

Concept

Het bijzondere aan deze herdenking was, naast het feit dat deze plaatsvond in de Eusebiuskerk, het multimediale karakter van het programma. De verhalen over de Slag om Arnhem werden verteld door ooggetuigen en verrijkt en geïllustreerd met oude beelden, muziek, dans, zang en poëzie. Er speelde een 45-koppig orkest, terwijl op een groot scherm beelden werden getoond van de verwoeste stad en de ontredderde bevolking. Een koor bestaande uit buitenlandse vrouwen zong en droeg een verhaal voor. Schrijfster Corinne Heyrman schreef een nieuw bevrijdingsgedicht. Choreograaf Jasper van Luijk ontwikkelde een choreografie voor twee dansers en er waren indringende interviews met ooggetuigen. De avond werd georganiseerd door Rotaryclub Arnhem.

Verkoop

Verkoop

Om het event onder de aandacht te brengen en kaarten te verkopen, zetten we diverse kanalen in: e-mailings, Facebook, Twitter en ‘strooimateriaal’, zoals flyers en affiches. Er was flink wat prachtig foto- en videomateriaal beschikbaar, veel daarvan was afkomstig van het Gelders Archief. Facebook bleek, mede door dit beeldmateriaal, het meest krachtige promotiekanaal te zijn in de aanloop naar de herdenking. Van alle plannen om begin september nog een laatste publiciteitsslag te maken, is weinig terechtgekomen; alle 630 kaarten waren al snel op…

Ander werk

Inspiratie-uitgave voor Netwerk Mediawijsheid

Interactieve communicatie voor Kenniscentrum Sport

Baker Tilly: webcopy en magazine voor ondernemers