Magazine en social. Méér van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer magazine is een uniek magazineconcept: een publieksblad met een sterke relationele factor. Abonnees ontvangen elk kwartaal een bundel aan verhalen over de prachtige natuur van Nederland en de rol van Staatsbosbeheer in het benutten, beschermen en beleven ervan. Een deel van de content wordt online hergebruikt of aangevuld. Bijvoorbeeld met video of een dossier.

play

De vraag

Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer: “Sinds enkele jaren vaart Staatsbosbeheer een andere koers. Van een organisatie die zich vooral richtte op het beschermen van de natuur, hebben we onze blik meer naar de samenleving gericht. We werken samen met veel partijen en betrekken burgers, overheden, collega-natuurbeheerders en ondernemers nadrukkelijker bij ons werk. Natuur beschermen staat nog steeds voorop, maar we willen óók bijdragen aan de circulaire economie, meer bos aanleggen en natuur toegankelijk maken voor iedereen.” Dit wilde Staatsbosbeheer terug zien in hun magazine en doorvertalingen daarvan.

Bladformule

Staatsbosbeheer magazine is een kennismagazine en loyaliteitsblad in één. In toon en uitstraling onderscheidend van elk ander natuurmagazine, met een stoer, actief en mensgericht karakter en de Nederlandse natuur als toneel. Een magazine waarvan Staatsbosbeheer de gastheer is en dat alle mensen uit het netwerk een podium biedt voor het delen van hun verhalen en meningen: mensen die bij Staatsbosbeheer werken, die in de natuurgebieden recreëren of waarmee wordt samengewerkt aan het beschermen, beleven en benutten van natuur en landschappen.

Met een abonnement op dit magazine ontvang je elk seizoen de mooiste Nederlandse natuur op de deurmat.

Crossmediaal

Het magazine vormt de spil in de mix aan kanalen via welke Staatsbosbeheer de achterban betrekt. Het is een belangrijke contentbron rond seizoensthema’s. Bij de productie van elk magazine houden we ons samen met de redactie van Staatsbosbeheer intensief bezig met de creatie van inhoudelijke landingspagina’s, de verrijking van bestaande webpagina’s en de ontwikkeling en creatie van video en copy voor social en web (volg #StaatsbosbeheerMagazine).

play
Ander werk

DHL: van moodclips tot corporate video

KondorWessels Projecten: communicatiestrategie, social en website

Blauw. Interne communicatie