Magazine en social voor Staatsbosbeheer

Hoe versterk je de band met je achterban? Staatsbosbeheer magazine is een uniek magazineconcept: een publieksblad met een sterke relationele factor. Abonnees ontvangen elk kwartaal een bundel aan verhalen over de prachtige natuur van Nederland en de rol van Staatsbosbeheer in het benutten, beschermen en beleven ervan.

play

De vraag

Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer: “Sinds enkele jaren vaart Staatsbosbeheer een andere koers. Van een organisatie die zich vooral richtte op het beschermen van de natuur, hebben we onze blik meer naar de samenleving gericht. We werken samen met veel partijen en betrekken burgers, overheden, collega-natuurbeheerders en ondernemers nadrukkelijker bij ons werk. Natuur beschermen staat nog steeds voorop, maar we willen óók bijdragen aan de circulaire economie, meer bos aanleggen en natuur toegankelijk maken voor iedereen.” Dit bleken belangrijke factoren in de strategische keuzes voor het magazine en social content.

Bladformule

Staatsbosbeheer magazine is een kennismagazine en loyaliteitsblad in één. In toon en uitstraling onderscheidend van elk ander natuurmagazine, met een stoer, actief en mensgericht karakter. En de Nederlandse natuur als toneel. Een magazine waarvan Staatsbosbeheer de gastheer is, en dat alle mensen uit het netwerk een podium biedt voor het delen van hun verhalen en meningen: mensen die bij Staatsbosbeheer werken, die in de natuurgebieden recreëren of waarmee wordt samengewerkt aan het beschermen, beleven en benutten van natuur en landschappen.

Met een abonnement op dit magazine ontvang je elk seizoen de mooiste Nederlandse natuur op de deurmat.

Crossmediaal

Het magazine vormt de spil in de mix aan kanalen van Staatsbosbeheer. Het is een belangrijke contentbron rond seizoensthema’s. Bij de productie van elk magazine houden we ons samen met de redactie van Staatsbosbeheer intensief bezig met de creatie van inhoudelijke landingspagina’s, de verrijking van bestaande webpagina’s en de ontwikkeling en creatie van video en copy voor social en web.

Benieuwd? Volg #staatsbosbeheermagazine op Twitter, Instagram en Facebook.

 

play
Ander werk

Video's en klantverhalen stimuleren groei Esdec

Online content over woon-, werk- en leefplezier: Plegt-Vos

SteenGoed: video's voor provincie Gelderland