Restyling magazines Erasmus Medisch Centrum

Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. Het ErasmusMC gaat voor een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Het is een ambitieus universitair medisch centrum in Rotterdam, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De vraag

De vraag

2017. Het ErasmusMC vernieuwt. Nieuwbouw, nieuw onderzoek, reorganisatie  en rebranding. Allemaal tegelijk. Medewerkers, patiënten, studenten en zakelijke relaties van het  ErasmusMC worden met name  geïnformeerd via drie magazines: Amazing, Monitor en Scanner (intern). In de rebrandingstrategie is tevens een sterkere digitalisering van de communicatie en informatievoorziening opgenomen. LBL is gevraagd om de magazines onder de loep te nemen, ze te restylen naar de nieuwe huisstijl en een advies te geven over de inzet van print naast de online kanalen. Advies over het effectiever organiseren van de contentproductie door de diverse afdelingen en het kostenefficiënter produceren van de magazines waren onderdeel van de vraag.

Uitvoering

Uitvoering

We hebben de restyling van de magazines op inhoud en vorm sámen met de redacties van het ErasmusMC uitgevoerd, omdat zij de productie zelf blijven verzorgen na de restyling. Bovendien was het proces nuttig voor het samenwerken in breder verband dan de redacties gewend zijn. De input vanuit hun ervaringen, kennis van het ziekenhuis en de mensen die er werken, zijn enorm waardevol geweest in het proces. Het enthousiasme en de bereidheid om meer met elkaar samen te werken op één crossmediale redactie was groot. Het resultaat: 3 nieuwe bladformules die sterk aansluiten op de voorstellen voor de nieuwe website, een advies voor digitale patiëntencommunicatie met content vanuit het magazine en een aanzet tot een werkwijze die grenzen tussen redacties en afdelingen vervaagt.

Het interne magazine Scanner ging als eerste ‘op de schop’. LBL heeft de eerste uitgave begeleid op hoofdredactie en art direction.

Ander werk

Merkcampagne voor BonDuo: Eet slim. Blijf fit!

Havenziekenhuis, communicatie met zorg en aandacht

KondorWessels Projecten: communicatiestrategie, social en website