Content voor Jumbo maakt fans van klanten

Hallo Jumbo begon in 2004 als een klein, eigenwijs supermarktblad met de titel Mijn Jumbo. Inmiddels is het blad uitgegroeid tot een van de grootste gratis magazines van Nederland en vormt het de spil in de contentmarketing van Jumbo. De content van Hallo Jumbo wordt nu ook online ingezet met online receptuur en via video. Hiermee helpt Hallo Jumbo de wens van Jumbo te vervullen: van klanten fans maken.

 

De vraag

Jumbo is onze opdrachtgever van het eerste uur. De ontwikkeling van relatief onbekende foodretailer met veertig winkels naar de huidige dominante marktpositie is nog steeds een spannende en enerverende reis. De formule van het magazine en de overige middelen zijn vrijwel jaarlijks meegegroeid met Jumbo. De vraag bij Jumbo is wel altijd constant gebleven: hoe maken we het voor Nederlandse huishoudens zo makkelijk mogelijk om lekkere en voedzame recepten op tafel te zetten? We maken het koken – en het boodschappen doen – nóg leuker.

 

Het concept

Hallo Jumbo brengt de beleving van de winkel bij de klanten thuis. Het supermarktblad van weleer heeft zich ontwikkeld tot een omnichannelformule, waarbij het magazine nog steeds een dominante positie inneemt. We ontwikkelen binnen dit omnichannel veel online receptuur en produceren kook- en instructievideo’s. Om een beeld te geven van de oorsprong van de producten bij Jumbo produceren we videoreportages bij diverse voedselproducenten.

De communicatie moet fans maken van klanten, of ze nu online hun boodschappen doen of de winkel bezoeken. Alles moet bijdragen aan het gevoel dat Jumbo de leukste supermarkt van Nederland is.

 

 

play

De creatie

Hallo Jumbo is teamwork; we maken dit blad samen met onze collega’s bij Jumbo. Het magazine verschijnt twaalf keer per jaar in een oplage van meer dan een miljoen exemplaren. LBL is verantwoordelijk voor de complete productie van Hallo Jumbo, inclusief de totstandkoming en fotografie van alle recepten. Rond Pasen en kerst verschijnen uitgebreide folders – eigenlijk catalogi – van het prachtige feestassortiment van Jumbo. Ook hierbij zijn wij verantwoordelijk voor de gehele productie. Binnen LBL hebben we veel culinaire expertise en een uitgebreid netwerk van foodfotografen, fotokoks en foodstylistes.

Alle video’s worden volledig binnen LBL geproduceerd door onze eigen cameramensen, regisseurs en editors. We beschikken over een studiokeuken waar we kook- en instructievideo’s opnemen. Veel content die we voor Hallo Jumbo maken, kom je tegen op de social kanalen en de website van Jumbo. Het magazine en de social content bieden fun, inspiratie, hulp en informatie, passend bij de sfeer en behoeften van het betreffende seizoen. De webcontent is vooral praktisch ingestoken rond online recepten.

 

 

 

play01:22
Ander werk

Branding, online strategie en magazine voor GGNet

Elis bereikt doelgroep met whitepapers en video

KondorWessels Projecten: communicatiestrategie, social en website