Online content over woon-, werk- en leefplezier: Plegt-Vos

Toen we Theo Opdam, algemeen directeur van Plegt-Vos, voor het eerst ontmoetten, was één ding meteen duidelijk: dit is geen standaard bouwbedrijf. Het gesprek ging over waar mensen nou écht gelukkig van worden in hun werk en privéleven. We spraken over zelfrijdende auto’s en bekeken filmpjes over meditatie. ‘Vormgeven aan woon-, werk- en leefplezier’ was niet zomaar een slogan. Met de missie zit het wel goed dus.

 

De vraag

Plegt-Vos is ambitieus, dus ook op het communicatievlak. Het unieke bouwbedrijf zocht een betrokken partner die kon ondersteunen bij een arbeidsmarktcampagne, een nieuwe website, marketing automation en social media-campagnes. Inmiddels werken we jaren intensief met elkaar samen.

Strategie

Wij legden een sterke basis voor een effectieve contentmarketingaanpak en werken mee in de operationele uitvoering. Voor de onderbouwing van ons voorstel voerden we een scherpe analyse. Op basis hiervan maakten we de content- en kanaalstrategie. Daarbij ontwikkelden we een creatief concept dat het persoonlijke verhaal van Plegt-Vos onderstreept. Samen werken we nu blijvend aan onderscheidende uitingen.

Want er zijn veel mooie verhalen te vertellen over en vanuit Plegt-Vos. Verhalen over de mensen die er werken, maar ook over de gebouwen die zijn gemaakt en de impact ervan op de leefomgeving.

Creatie

Creatie

We werken iedere maand een dag bij Plegt-Vos op kantoor. Dat schakelt een stuk gemakkelijker en sneller. We adviseren ter plekke over strategie, halen verhalen op, maken een contentkalender en social rubrieken, stemmen content af en schieten (video)beeld.

De website van Plegt-Vos is knap gemaakt door de designers van Bert.House. LBL heeft in het websitetraject meegedacht over de plannen, copy geschreven, een beeldstrategie ontwikkeld en een serie films gemaakt, waaronder onderstaande werken-bij-video:

Ander werk

Complete crossmediale campagne voor Jumbo zakelijk

Campagne over schuldhulpverlening voor Gemeente Nijmegen

De Nacht van de Eusebius: multimediale herdenking